Tampereen Vinoteque

Tampereen Vinoteque

Tampereen Vinoteque Oy eli Vinoteekki on tunnelmallinen yksityinen viinikellari ja juhlahuoneisto aivan kaupungin keskustassa. Haluamme vaalia ja edistää elävää viinikulttuuria tampereella

 

Viinikulttuuria

Tampereella

ja maailmalla

 

VIERAILLEMME

Juhlatilan vuokraamisen lisäksi järjestämme Vinoteekissa viinitastingeja ja viinikoulutusta niin kursseina kuin tilauksestakin. Räätälöimme asiakkaalle sopivia koulutuksia ja tastingeja viiniasiantuntijoidemme opastuksella.

Osakkaillemme

Vinoteekki järjestää osakkailleen tastingeja, koulutusta ja juhlia. Tämän lisäksi tarjoamme mahdollisuuden varastoida viinejä omassa viinikellarissamme optimilämpötilassa ja -ilmankosteudessa.

Osakas voi koska tahansa tulla nauttimaan tai noutamaan viinejään osakashuoneeseemme omalla avaimellaan 24/7-periaatteella.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan Vinoteekin osakkaaksi, ota yhteys Vinoteekin hallitukseen, kts. alla.

 

 

Vinoteekin

historia

 

Viiniharrastus kasvoi voimakkaasti Suomessa 1990-luvulla, ja joukko tamperelaisia viininharrastajia sai ajatuksen perustaa myös Tampereelle kansainvälisen tason viiniklubin kellareineen.

Visio Tampereen Vinotequesta voimistui, joten viininharrastajat päättivät perustaa osakeyhtiön ja hankkia asianmukaiset tilat toimintaa varten. Kaupungin keskustasta Kuninkaankatu 13:sta löytyi tarkoitukseen soveltuva huoneisto ja Vinotequen perustaminen alkoi toteutua. Vastavalmistuneen Vinotequen avajaisia vietettiin runsaslukuisen osakas- ja vierasjoukon läsnäollessa 19.05.1999.

Tilojen saneeraus- ja sisustussuunnitelman laati Arkkitehtitoimisto Reijo Lairto. Vinotequen tilat ovat tyylikkäät, toimivat ja tunnelmalliset. Vinoteekin tilat on remontoitu vuonna 2015, jolloin mm wc-tilat uusittiin kokonaan ja keittiö ja portaikko päivitettiin tälle vuosituhannelle. Vaakunan Tampereen Vinotequelle suunnitteli heraldikko Harri Rantanen.

Viinikulttuuri ja –harrastus ovat kehittyneet huimasti Suomessa vuoden 1999 jälkeen. Koulutuksiimme on osallistunut tuhansia ihmisiä ja niissä on maistettu lukematon määrä viinejä. Viinikoulu Essi Avellan MW on jatkunut Vinoteekissa vuodesta 2007. Vinotequen toiminta jatkuu aktiivisena ja viinikellarin tiloja käyttävät muutkin viiniseurat. Vinoteque järjestää huippukouluttajien johdolla viinikoulutusta ja edistää viinikulttuuria Tampereella.

VINOTEQUEN HALLITUS

Henri Rantalainen
Hallituksen puheenjohtaja, p. 050 3746790

Jäsenet
Loretta Pietilä, Iiris Sarpiokoski, Tarja Mattsson, Riku Huhta, Jopi Parviainen